Poniedziałek, 23. Styczeń 2017

Gastronomia

1

Jadalnia ośrodka znajduje się w Internacie "Budynek główny" i posiada 180 miejsc. Codzienne wydawanie posiłków odbywa się z ciągu wydawniczego - samoobsługa. Obok jadalni znajduje się mała 25-osobowa salka z kominkiem wykorzystywana jako jadalnia, lub też jako salka bankietowa, salka przyjęć i kameralnych spotkań. Przy jadalni, z oddzielnym wejściem, znajduje się bar kawowy i letni taras z widokiem na jezioro.

W sezonie letnim uruchamia się dodatkowo bufet przy plaży. Standardowo wydaje się trzy posiłki dziennie. Na życzenie przygotowujemy posiłki w zależności od potrzeb, które wydawane są o różnych porach. Zapewniamy pełną obsługę bankietów, przyjęć itp. Rodzaj, liczba i jakość posiłków mogą być indywidualnie ustalone zgodnie z potrzebami klientów. Stołówka jest po generalnym remoncie, który odbył się w marcu 2012 roku.

 

W sezonie wakacyjnym w każdą środę serwujemy kolacje tematyczne. Klienci mogą wtedy spróbować kuchni z różnych zakątków świata jak kuchnia włoska, grecka, węgierska.

Ilość wyświetleń: 1969